Grup de budisme secular

El grup de budisme secular va néixer el febrer de 2015 arrel del blog budismosecular.org. Es buscava un enfocament basat en la praxis, no en creences, amb una actitud crítica amb la tradició però també disposada a que les ensenyances del budisme desafiessin les nostres formes de pensar i viure. Així, és budista perquè es fonamenta en les idees i pràctiques meditatives que tenen origen en Gotama, el Buda, però la majoria no s’identificar com a budista o no se’n preocupa. I és secular perquè intenta explorar aquestes ensenyances des de i per al nostre segle (saeculum).

El grup és obert i organitza trobades semanals, on es pot venir de manera puntual o regular, amb l’objectiu d’ajudar a mantenir la pràctica viva durant el dia a dia. En aquestes sessions comencem meditant 30′, amb una mica de guia, i després conversem de la nostra pràctica o de temes que escollim i anem seguint. Aprofitem per practicar la generositat aportant un mínim de 2€ per sessió per a l’ús de l’espai i per a poder organitzar altres activitats.

Les trobades semanals són els dimarts a les 19:30h a la mini-gompa de la Casa del Tibet Bcn (pis de dalt), guiades per Bernat Font i Yolanda Blanch. A més, el grup organitza els matins de meditació i, aproximadament dos cops l’any, un taller o retir de cap de semana. Les activitats s’anuncien en aquesta web.

Contacte: budismosecular@gmail.com