Retir amb John Peacock: Les quatre maneres d’establir el mindfulness


Data: 11/10/2018 - 14/10/2018
Hora: Dia sencer
Lloc: Casa d'espiritualitat Santa Elena (Girona)

El Buda va ensenyar quatre maneres principals en què podem establir la plena consciència o mindfulness en el nostre dia a dia: el cos, les sensacions, la ment i els fenòmens mentals. Aquestes són quatre maneres d’accedir a la plena consciència en el moment present (satipaṭṭhāna), i ens són accessibles a cada instant, si hi parem atenció. El mindulness, en aquest sentit, no ens condueix a un altre estat o regne mental, sinó que ens posa directament en contacte amb l’experiència viscuda, tant en la seva dificultat com en la seva bellesa.

Un element fonamental d’això és la reducció de reactivitat que podem observar quan realitzem aquestes pràctiques, en aprendre a contemplar els fenomens passatgers de cos i ment enlloc de ‘reaccionar-hi’ repetidament. Durant tres dies explorarem i practicarem cadascuna d’aquestes quatre maneres d’establir la plena consciència, aprenent a alliberar-nos de la compulsió i la reactivitat.

John Peacock és un estudiós i practicant budista des de fa més de quaranta anys. Es va formar inicialment a la tradició tibetana Gelugpa, als monestirs de Gyume i Ganden a l’Índia, i més tard va passar una temporada a Sri Lanka estudiant budisme Theravada. Va donar classes de budisme a la Universitat de Bristol durant deu anys i actualment és director associat de l’Oxford Mindfulness Centre i codirector del màster en MBCT (Mindfulness-based Cognitive Therapy) a l’Universitat d’Oxford. Ensenya meditació des de fa trenta anys i ha estat mestre guia al centre de retirs Gaia House. Juntament amb Akiñcano Weber, Stephen Batchelor i Christina Feldman ha fundat recentment el Bodhi College, que ofereix un aprenentatge meditatiu i crític del dharma dels orígens per aquesta era secular.

Descàrregues:
PDF informatiu (inclou instruccions d’inscripció)
Full d’inscripció

Afegeix l'event a Google CalendariCal

Veure altres esdeveniments en aquesta categoria: