Retir amb Stephen Batchelor: “Després del budisme”


Data: 17/11/2017 - 19/11/2017
Hora: 4:00 pm
Lloc: Casa d'espiritualitat Marcos Castañer

Explorarem, durant un cap de setmana, l’impacte de la cultura secular moderna en el budisme tradicional, així com les respostes del budisme contemporani a la secularitat. Aquesta interacció no només ha donat lloc al que ara s’anomena “budisme secular,” sinó que ha permès que pràctiques budistes com l’atenció plena es filtrin a diverses àrees de la societat secular. A través de xerrades, meditacions i debats, tractarem la història d’aquesta trobada i com està contribuint a la futura evolució del pensament i la pràctica budistes.

Veurem el dharma no en termes religiosos sinó com una filosofia ètica pràctica. Al diferenciar els ensenyaments centrals de Gotama (el Buda històric) de les creences metafísiques i cosmològiques de l’antiga Índia, veurem que el dharma no és res en què creure, sinó una cosa “clarament visible i immediata” al cor de la vida humana ara mateix. El retir se centrarà en mantenir la integritat del budisme com una pràctica ètica, filosòfica i contemplativa que involucra la totalitat de la persona i que, a un nivell més ampli, mira d’adreçar les crisis socials que la humanitat encara en el món actual.

Stephen Batchelor és un autor i mestre budista contemporani que veu el budisme com una cultura del despertar en constant evolució. Va rebre una educació monàstica durant deu anys, primer a l’escola Gelugpa del budisme tibetà i més tard en la tradició Sôn coreana (Zen). En l’actualitat presenta una visió laica i secular del dharma basada principalment en les ensenyances més antigues del Buda, preservades en el canon pali, i viatja per tot el món oferint conferències i recessos. La seva visita coincidirà amb la publicació en castellà del seu últim llibre, “Después del budismo” (After Buddhism), per l’editorial Kairós.

Aquest retir està tancat.

Descarrega:
Full d’inscripció
Dosier informativo en castellano
Dossier informatiu en català

Carregant mapa...

Afegeix l'event a Google CalendariCal

Veure altres esdeveniments en aquesta categoria: