Què fer amb els pensaments?


Data: 06/05/2018
Hora: 10:00 am - 1:45 pm
Lloc: Centre de mindfulness de Barcelona

Solem percebre els pensaments com una interrupció en la nostra estona de meditació. Encara que ens repetim que no són un problema, de vegades hi reaccionem de manera negativa durant la pràctica. En aquest matí de meditació adreçarem l’actitud que podem cultivar cap a l’activitat discursiva de la nostra ment, relacionant-nos-hi amb més espai i receptivitat, però sense deixar-nos endur per ella. Però, si ens turmenten uns pensaments intensos, què podem fer més enllà d’ignorar-los i tornar a la respiració, o si aquest mètode no funciona? Es poden incloure els pensaments en la pràctica meditativa? Mentre alguns pensaments són superificials, d’altres són més tenaços o amb més càrrega emocional. Per tractar amb aquests, mirarem a la tercera aplicació del mindfulness —la contemplació dels estats mentals i afectius— i extraurem estratègies de dos altres discursos del Buda.

Els matins de meditació són sessions eminentment pràctiques, on també s’aprofita per introduir o aprofundir en alguna idea. Habitualment són el primer diumenge de cada mes. S’ofereixen en esperit de generositat: qui guia ho ofereix lliurement i, al acabar, els assistents poden contribuir en la mesura que puguin. (Més sobre generositat aquí.) Cal portar roba còmoda i mitjons (a l’hivern, gruixuts!); a la sala hi ha cadires i coixins de meditació, però no banquetes.

Bernat Font va entrar en contacte amb la meditació i el budisme fa més de 10 anys. Està format en el programa Community Dharma Leadership i té un Màster en Estudis Budistes per la Universitat de South Wales. Co-dirigeix el ‘Grup de budisme secular de Barcelona’ i el seu mentor és Stephen Batchelor. [+]

Registra't

Bookings are closed for this event.

Carregant mapa...

Afegeix l'event a Google CalendariCal

Veure altres esdeveniments en aquesta categoria: