Impulsivitat, patrons, ètica i mindfulness


Data: 04/02/2018
Hora: 10:00 am - 1:45 pm
Lloc: Centre de mindfulness de Barcelona

Aspirem a una cosa, però fem la contrària. Ens proposem canviar, però ens arrossega la inèrcia dels patrons habituals. Sostenim uns valors, però cedim a impulsos que els traeixen. Com pot ajudar-nos aquí la meditació? Hi ha un punt mig entre mortificar-se i ser autocomplaent? Un del poemes budistes més antics diu “Evita fer allò que després et retreus.” I per obvi que soni, pot ser molt difícil de fer. En aquesta sessió explorarem aquestes experiències de “dissonància interna” i de patrons circulars, veient quins elements hi contribueixen i quines eines de la meditació ens poden ajudar a alliberar-nos-en.

Els matins de meditació són sessions eminentment pràctiques, on també s’aprofita per introduir o aprofundir en alguna idea. Habitualment són el primer diumenge de cada mes. S’ofereixen en esperit de generositat (dāna): qui guia ho ofereix lliurement i, al acabar, els assistents poden contribuir en la mesura que puguin i vulguin. (Més sobre dāna aquí.) Cal portar roba còmoda i mitjons; a la sala hi ha cadires i coixins de meditació, però no banquetes.

Bernat Font va entrar en contacte amb la meditació i el budisme fa més de 10 anys. Està format en el programa Community Dharma Leadership i té un Màster en Estudis Budistes (University of South Wales). Dirigeix el ‘Grup de budisme secular de Barcelona’ i el seu mentor és Stephen Batchelor. [+]

Registra't

Bookings are closed for this event.

Carregant mapa...

Afegeix l'event a Google CalendariCal

Veure altres esdeveniments en aquesta categoria: