Què vol dir concentrar-se?


Data: 14/01/2018
Hora: 10:00 am - 2:00 pm
Lloc: Senshin Dojo (antiga sala Aktivität)

La concentració és un estat sense pensaments? Sense distraccions? Què són les distraccions? Un concentrat de taronja és un suc al que li han tret l’aigua: és concentració la millor paraula? Parlarem de samādhi com a recolliment, unificació o estabilitat de la ment, allunyant-nos de la idea d’atenció exclusiva, que fàcilment es tradueix en tensió i que perpetua veus internes d’exigència i crítica; però la concentració no pot fabricar-se a la força. Enlloc de tancament i estretor, l’explorarem des de l’obertura, la receptivitat i l’apreciació del moment. Perquè, al final, la calma i la presència de la meditació no són una qüestió de tècnica, sinó d’actitud i sensibilitat.

Els matins de meditació són sessions eminentment pràctiques, on també s’aprofita per introduir o aprofundir en alguna idea. Habitualment són el primer diumenge de cada mes. S’ofereixen en esperit de generositat (dāna): qui guia ho ofereix lliurement i, al acabar, els assistents poden contribuir en la mesura que puguin i vulguin. (Més sobre dāna aquí.) Cal portar roba còmoda i mitjons; a la sala hi ha cadires i coixins de meditació, però no banquetes.

Bernat Font va entrar en contacte amb la meditació i el budisme fa més de 10 anys. Està format en el programa Community Dharma Leadership i actualment està preparant la tesi d’un Màster en Estudis Budistes (University of South Wales). Dirigeix el ‘Grup de budisme secular de Barcelona’ i el seu mentor és Stephen Batchelor. [+]

Registra't

Bookings are closed for this event.

Carregant mapa...

Afegeix l'event a Google CalendariCal

Veure altres esdeveniments en aquesta categoria: